Gemeentebestuur Wevelgem bespaart op telefonie

Redactie KW

De gemeentelijke financiën staan onder druk. Wevelgem grijpt de kansen die zich aanbieden om te besparen, zonder dadelijk op dienstverlening te moeten inboeten.

De gemeente Wevelgem bespaart op telefonie. Eind 2013 wordt een nieuw type telefooncentrale aangekocht . Door een reeks telefooncentrales en lijnen te schrappen en centrales te vervangen door modernere apparatuur wordt zo’n 30% bespaard. De totale besparing wordt geraamd op ruim 18.500 euro op jaarbasis. Intussen heeft de gemeente ook al een besparing van 50% gerealiseerd op zijn kosten voor mobiele telefonie. In absolute cijfers gaat het hier om 6000 euro per jaar.

Vernieuwen stookplaats Boomhut en Tekenacademie

Naar aanleiding van jaarlijks nazicht en focus op energiebeheer in gebouwen probeert de gemeente energie inefficiënte en bedrijfsonzekere installaties te vernieuwen. Op die manier worden geleidelijk aan de oude stookketels vervangen door condenserende types met een hoog rendement. Dit jaar komt er een nieuwe installatie in dee Tekenacademie in Wevelgem en de Boomhut in Gullegem waar de naschoolse kinderopvang en +13 zijn gevestigd.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier