Gemeentebestuur Moorslede schrapt plannen voor nieuw containerpark op de Waterdam

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Moorslede ziet af van de plannen om aan De Waterdam een nieuw containerpark te voorzien. Dat maakte men donderdagavond bekend op het einde van de gemeenteraad.

In mei keurde de raad nochtans de verkoopbelofte goed tussen de gemeente en de nv Stuivenbergh, voor een stuk grond op de hoek van de Waterdamstraat en Dadizeelsestraat. Voor de aankoop van de grond zou 480.000 euro worden betaald. Tegen die plannen was er protest van de buurtbewoners. Eerder was er een ontmoeting tussen het schepencollege en een delegatie van de buurtbewoners. Na rijp beraad besluit de meerderheid nu deze plannen definitief te verlaten, er wordt uitgekeken naar een andere locatie.

Oppositiepartij Groep a vond het een groot bedrag voor de aankoop van de grond en ziet een containerpark liever op een ambachtelijke zone. Bovendien vindt Groep a het aan De Waterdam een heel gevaarlijke plaats. Ter hoogte van de gevaarlijke bocht in de Dadizeelsestraat gebeurden al veel verkeersongevallen. (EDB)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 20 september 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier