Gemeentebestuur maakte keuze uit 4 offertes voor nieuw bezoekerscentrum, opening in 2016

Redactie KW

Op de gemeenteraad bevestigde schepen van Toerisme Etienne Cloet dat er vier offertes binnengekomen zijn voor het verbouwen van de oude pastorie in Kemmel tot nieuw bezoekerscentrum

Het was Bernard Heens (CD&V) die van op de oppositiebanken vertelde dat hij uit goede bron had vernomen dat er vier offertes binnengekomen waren voor het nieuwe bezoekerscentrum in Kemmel. De voormalige burgemeester vroeg dan ook of de jury al een keuze gemaakt had. Schepen van Toerisme Etienne Cloet (N-VA) bevestigde dat er vier offertes waren en antwoordde dat er inderdaad een keuze gemaakt is. “Alleen zijn we er nog niet uit hoe we dit zullen communiceren”, aldus Etienne Cloet. “Wel blijven we vasthouden aan de planning dat het in 2016 moet klaar zijn. Ook het maximumbedrag van 1 miljoen euro exclusief btw zal zeker gerespecteerd worden.”

Vorige project afgevoerd

In Heuvelland is er al jaren een vaudeville bezig rond het bezoekerscentrum. De vorige CD&V-meerderheid stelde aanvankelijk een ambitieuze nieuwbouw voor op de plaats waar het VVV-kantoor stond, maar toen oppositiepartij Gemeentebelangen – die steeds kritiek had op het ‘dure prestigeproject’ – vorig jaar samen met N-VA een nieuwe meerderheid vormde, werd het oorspronkelijke ontwerp afgevoerd en werd beslist om het bezoekerscentrum onder te brengen in de oude pastorie in combinatie met de kerk van Kemmel.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier