Gemeentebestuur Kortrijk stelt opmaak budget uit tot februari 2012

Redactie KW

Stad Kortrijk zal zijn budget voor 2012 pas in februari van volgend jaar voorleggen aan de gemeenteraad, normaal moest dat op 5 december gebeuren. SP.A vindt dat niet kunnen en stelt dat Kortrijk de eerste maanden van 2012 stuurloos zal zijn. Maar schepen van Financiën Alain Cnudde gaat in de tegenaanval

“België heeft geen bestuur en geen begroting. Kortrijk heeft wel een bestuur, maar ook geen begroting”, opent Philippe De Coene (SP.A). “De begroting voor 2012 komt er pas in februari, wat betekent dat de stad zich vier maanden extra geeft om intern de plooien glad te strijken. De beslissing om het budget tot dan uit te stellen dateert namelijk van eind oktober. Officieel heeft het uitstel te maken met externe factoren, maar uit een rondvraag bij een aantal Vlaamse steden blijken die factoren nergens een reden van uitstel te zijn.”

Schepen Cnudde : “Vooruitzichten zijn minder goed”

Schepen van Financiën Alain Cnudde (CD&V) weerlegt de kritiek. “De vooruitzichten zijn minder goed en daarom moeten we extra voorzichtig zijn. We stellen bewust het budget 2012 uit omdat we niet overhaast te werk willen gaan. We zouden inderdaad nog dit jaar het budget kunnen voorleggen, maar dat zou impliceren dat we dan snel een aantal beslissingen zouden moeten nemen die belastingsverhogingen met zich zouden meebrengen. Het spreekt voor zich dat we dit in deze tijd van economische crisis zo veel mogelijk willen vermijden. Vandaar dit uitstel.”

(AVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier