“Gemeentebestuur jaagt landbouw weg uit gemeente” (oppositie)

Redactie KW

Oppositiepartij Gemeentebelangen van Heuvelland verwijt het schepencollege dat het de landbouw wegjaagt uit de gemeente. Volgens de oppositie is de dorpskernhernieuwing in Kemmel niet landbouw-vriendelijk, omdat de heraangelegde wegen te smal zijn voor het landbouwverkeer. Oppositielid Luc Caenepeel noemde op de gemeenteraad ondermeer de heraanleg van de Lokerstraat en de Reningelststraat “volledig verkeerd”.

Volgens burgemeester Bernard Heens en schepen Geert Vandewynckel heeft het studiebureau dat de plannen heeft uitgetekend verkeerstechnisch rekening gehouden met landbouwverkeer, maar is het zo dat ook de grote landbouwvoertuigen trager zullen moeten rijden, wat trouwens ook de andere voertuigen zullen moeten doen. “Dat is juist één van de bedoelingen van de vernieuwing van de doortocht in Kemmel,” klinkt het.

De burgemeester zegt ook nog dat men enkele jaren geleden gelijkaardige opmerkingen kreeg bij de heraanleg van het centrum van Loker, maar dat er daar nadien geen klachten of problemen meer waren. Net zoals in Loker zal men in Kemmel in de toekomst voorzichtiger moeten rijden, aldus de burgemeester.

(pl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier