Gemeentebestuur is kwaad op De Post

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is kwaad op De Post naar aanleiding van een reorganisatie. Door de nieuwe werkmethodes bij De Post zullen de gemeentelijke informatiebladen van Knokke-Heist vanaf volgende zomer nog maar over 20.000 in plaats van 34.000 brievenbussen worden verdeeld. Het gaat ondermeer om Knokke-Heist Magazine en de Stadskrant. Het schepencollege vindt de nieuwe regeling onaanvaardbaar. Burgemeester Leopold Lippens heeft een brief geschreven naar topman Johnny Thijs van De Post. De burgemeester vraagt hem op welke criteria hij bepaald welke inwoner gemeentelijk informatie mag ontvangen en wie niet.

Knokke-Heist telt circa 16.000 verblijven van inwoners en 18.000 tweedeverblijven. In sommige wijken zou de leegstand ‘s winters zo groot zijn dat De Post er geen drukwerk meer wil bedelen.

De Post trok intussen ook haar tarieven op. Per blad moet het Knokke-Heistse gemeentebestuur straks 7,1 eurocent betalen in plaats van 5,6. Het Knokke-Heistse schepencollege vindt het niet kunnen dat ze meer moet betalen voor minder service.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier