Gemeentebestuur Heuvelland én AWV niet happig meer voor het plaatsen van verkeersspiegels

Redactie KW

Het is nog maar zeer de vraag of de verkeersspiegel die een tijdje geleden werd weggenomen op het kruispunt van de Sulferbergstraat en de Blauwepoortstraat in Westouter er ooit nog terugkomt. Dat bleek uit het antwoord van burgemeester Bernard Heens (CD&V) op een vraag dienaangaande van Georges Declercq (GB) op de gemeenteraad van maandagavond 27 juni.

Declercq argumenteerde dat het hier om een gevaarlijk kruispunt gaat wegens de beperkte zichtbaarheid van het verkeer voor wie uit de Blauwepoortstraat komt uitgereden. “Door de nieuwe wijk is er ondertussen veel verkeer bijgekomen dat uit de Blauwepoortstraat komt, en de wijk zal nog uitbreiden. Vele mensen vragen dan ook met aandrang dat de spiegel teruggeplaatst zou worden. Liever nu dan na een ernstig verkeersongeval”.

“We hebben de zaak op tafel gelegd bij AWV, want de Sulferbergstraat is een gewestweg”, antwoordde de burgemeester. “En die blijken helemaal niet happig om de spiegel daar terug te plaatsen. Wij als gemeentebestuur trouwens ook niet, want als er daar een ongeval gebeurt door een inschattingsfout van de afstanden op spiegel kan het nog mijn schuld zijn !”. Waarmee hij duidelijk zinspeelde op de recente veroordeling die de gemeente Houthulst opliep na een klacht van een automobilist over een slecht afgestelde spiegel. Heens wees er overigens nog op dat door de recente heraanleg van het kruispunt de situatie heel wat overzichtelijker is geworden, wat door Declercqs partijgenoot Bert Doise werd bevestigd.

(JRE)

Meer in Krant van Wes-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier