Gemeentearbeider uit Lombardsijde krijgt vijf jaar cel voor poging tot ontvoering

Redactie KW

Een 54-jarige gemeentearbeider uit Lombardsijde is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar, waarvan 2 jaar effectief.

Patrice P. werd in het voorjaar opgepakt omdat hij zijn broek had laten zakken in het bijzijn van een jongetje van zes. Bij de man thuis werden ook enkele kinderpornografische afbeeldingen aangetroffen. De speurders legden de link met een poging tot ontvoering in Lombardsijde in maart 2012. Toen nodigde een man drie minderjarige meisjes uit om in zijn auto te stappen. Patrice P. ontkende maandenlang elke betrokkenheid. Op een vorige zitting bekende hij eind augustus dan toch dat hij de kinderen had proberen mee te lokken. Over zijn bedoelingen bleef hij vaag.

Medicatie met testosteron

Op het ogenblik van de feiten gebruikte de Lombardsijdenaar medicatie die testosteron bevat. Hij nam het testosteron omdat hij lijdt aan het syndroom van Klinefelter. Dat is een genetische afwijking waarbij een man te veel X-chromosomen heeft. Onderzoek van een gerechtsdeskundige wees uit dat P. nu met die medicatie mag stoppen.

Valérie Van Den Broecke, de advocate van Patrice P, vroeg om haar cliënt een voorwaardelijke straf op te leggen. In 2009 werd de gemeentearbeider al eens veroordeeld voor zedenfeiten. De rechter ging gedeeltelijk in op de vraag van de verdediging. De gemeentearbeider uit Lombardsijde kreeg een celstraf van vijf jaar, waarvan drie jaar voorwaardelijk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier