Gemeente zoekt bouwpromotoren voor Brouwerijsite

Redactie KW

De architectenwedstrijd voor de voormalige brouwerijsite Louwaege loopt op zijn laatste benen. Hoog tijd dus, zo vindt het gemeentebestuur, om over te gaan naar stap twee : het zoeken van de geschikte bouwpromotor.

„Met Vanrossem en Saelens zitten nog twee architectenbureaus in de laatste rechte lijn voor het inbreidingsproject van de brouwerijsite”, aldus schepen Toon Vancoillie (Open VLD) van Ruimtelijke Ordening op de gemeenteraad van maandagavond. „De logische volgende stap is dat we op zoek gaan naar de geschikte bouwpromotor die deze grote opdracht wil uitvoeren. Gezien de grootschaligheid van dit project zullen lokale kleine aannemers daar normaal gezien niet voor in aanmerking komen.”

15 miljoen euro

In theorie zal de hele uitwerking van deze grootscheepse veranderingen vijf jaar in beslag nemen, weet de schepen ook nog. „Maar we gaan niet op de feiten vooruit lopen : eerst moet er nog wel degelijk een geschikte bouwpromotor worden gevonden. Het kan even goed zijn dat er geen interesse is voor dit globale concept.” De totale waarde van het inbreidingsproject wordt geraamd op 15 miljoen euro.

(FJA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 2 juli 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier