Gemeente wil rechtszaken vermijden en trekt omstreden bpa hotels weer in

Redactie KW

Om een veelzijdige toeristisch aanbod te behouden, keurde de gemeenteraad op initiatief van Wilfried Vandaele, schepen voor Ruimtelijke Ordening, vorig jaar een voorlopig bpa goed dat hotels aan de zeedijk verplicht om hotel te blijven. Vandaele laat onder druk van de hoteliers dat bpa op de eerstvolgende gemeenteraad vernietigen.

„Overal aan de kust verdwijnen hotels. Het is immers winstgevender om appartementen te bouwen. Ook De Haan voelt deze bedreiging”, legt Vandaele uit. „Zo werd het sterrenhotel Les Dunes al ontmanteld en wil het bekende Beach Hotel nu ook omvormen tot appartementen. Omdat ik belang hecht aan een veelzijdige toeristische aanbod, en dus aan het behoud van de typische kleinschalige hotels, stelde ik vorig jaar voor om de hotelfunctie aan de dijk en langs de Koninklijke Baan te verankeren in een Bijzonder Plan van Aanleg.”

„Ik heb mijn best gedaan, maar nu geef ik het op”

In juni 2007 keurde de gemeenteraad de verankering van de hotels voorlopig goed. Daarna volgde de periode van openbaar onderzoek. De hoteleigenaars tekenden allen verzet aan tegen de nieuwe maatregel.

Het Beach Hotel is momenteel gesloten wegens jaarlijkse vakantie en ook het Strandhotel was de afgelopen dicht, zodat de eigenaars niet bereikbaar waren voor commentaar. (GSD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 24 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier