Gemeente wil kwaliteit jeugdsportopleiding verbeteren

Redactie KW

De gemeente wil gebruik maken van de impulssubsidie van de Vlaamse regering om de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider in de sportverenigingen te verhogen. Jaarlijks krijgt men hiervoor 8.836 euro van minister Bert Anciaux.

„Momenteel beschikt groot-Staden over acht sportverenigingen met een jeugdwerking”, opent Dieter ons gesprek. „Er zijn drie voetbalclubs, atletiekclub Staden, badmintonclub Oostnieuwkerke, tennisclub Staden en boogschuttersclub Sint-Sebastiaan. Samen hebben ze zeven b-trainers, elf initiators, twee minitennisbegeleiders en drieëndertig niet gekwalificeerde trainers. Vooral die laatste groep willen we aansporen om opleidingen te volgen zodat dit ten goede komt van de jeugdopleiding.”

„Tegen het einde van de huidige legistratuur in 2013 willen we minstens tien procent meer opgeleide trainers hebben in de gemeente. Jaarlijks zal 1000 euro voorzien worden om een deel van die cursuskosten aan de persoon die de cursus volgt terug te betalen. De grootste hap van de subsidie gaat echter naar de nieuwe functie van een jeugdsportcoördinator (7.336 euro), die de gemeente binnenkort zal aanstellen. Hij krijgt de opdracht om mede door de opmaak van een kwaliteitsplan ter beschikking te staan van de sportverenigingen en hen mogelijks te begeleiden.” (SBR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 16 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier