Gemeente treedt toe tot interlokale vereniging wonen

Redactie KW

De gemeenteraadsleden van Spiere-Helkijn hebben ingestemd met de toetreding tot de interlokale vereniging wonen Zuid-West-Vlaanderen. Samen met 9 andere gemeenten uit de regio wordt minstens drie jaar lang rond een gezamenlijk woonbeleid gewerkt.

De samenwerking tussen 10 gemeenten, Leiedal en tal van sociale partners vloeit voort uit het woonregieboek dat de betrokken partijen de voorbije jaren hebben opgesteld. Hierin worden 6 prioritaire werkpunten naar voor geschoven.

Gezien het relatief verouderde woningpatrimonium van Spiere-Helkijn en het hoge aantal huurwoningen (maar liefst 41%, nvdr.), stelt de gemeente de kwaliteitsverbetering – en betaalbaarheid – van (huur)woningen voorop.

De gemeenschappelijke activiteiten van de vereniging omvatten onder meer het vormen van een overlegplatform en het aantrekken van financiële middelen. De centrale stuurgroep zal jaarlijks 50 halve dagen aan Spiere-Helkijn spenderen. Van de gemeente wordt verwacht zelf ook een inspanning te doen. De inbreng van de faciliteitengemeente zou voor de hele projectduur 4.117 euro en circa 82 werkuren per jaar bedragen.

(FLS)

Uitgebreide versie in de Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 6 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier