Gemeente tekent convenant met Westkans

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Hooglede ondertekende een samenwerkingsovereenkomst met Westkans, dat de gemeente zal bijstaan om haar gebouwen maximaal toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Burgemeester Lokere bedeelt Hooglede-Gits een voorbeeldfunctie toe.

Al een vijftiental steden en gemeenten in onze provincie, waaronder Wielsbeke, sloten een convenant of samenwerkingsovereenkomst af met het West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid, Westkans. Met de ondertekening van de overeenkomst door burgemeester Jozef Lokere (Samen) en secretaris Rik Dekens namens de gemeente en door gedeputeerde Dirk Defauw (CD&V) als voorzitter van Westkans werd Hooglede aan dat lijstje toegevoegd.

Burgemeester Lokere onderstreepte in zijn toespraak dat Hooglede eigenlijk moeilijk kon achterblijven : „Het is de West-Vlaamse gemeente met het grootste aantal mensen met een beperking onder zijn inwoners. Er is niet alleen het Dominiek Savio Instituut, je vindt er ook het dienstencentrum Gidts (de grootste werkgever van de gemeente) en het provinciaal centrum De Waaiberg met een zestigtal bewoners.” (Geert Deceuninck)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 23 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier