Gemeente start met een hondenpoepcampagne

Redactie KW

Halfweg februari start De Panne met een doorgedreven hondenpoepcampagne. Via het gemeentelijke infoblad werden affiches verdeeld met de bedoeling dat de inwoners die ophangen. Er zullen woefwandelingen plaatsvinden en de gemeente investeert in extra hondenpoepbuizen.

De hoofdstraten van De Panne vallen nog mee maar als je de kleinere straatjes induikt, kom je ze steeds vaker tegen : de hondendrollen. Het zijn niet enkel toeristen die de hondenpoep niet opkuisen, ook de eigen inwoners durven te zondigen”, zegt Krista Hautekeur van de milieudienst.

De Panne start daarom met een intensieve campagne. „We willen ons blijven profileren als een hondvriendelijke gemeente maar moedigen de baasjes aan de drollen van hun honden op te kuisen. Zo is iedereen tevreden. Om dat doel te bereiken hebben we verschillende acties bedacht. Zo hebben we via het gemeentelijke infoblad een affiche verspreid waarop een hond staat naast zijn drol. Bedoeling is dat de inwoners de affiche massaal ophangen. Om hen daarvoor aan te moedigen, trekken we regelmatig op pad om die mensen te belonen met een leuke prijs.”

Het startmoment is op zondag 15 februari gepland met een stuk improvisatietheater gebracht door InSpinazie om 11 uur in de gemeentelijke feestzaal.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 23 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier