Gemeente reikt milieuprijs Groene Boei uit aan particulieren, verenigingen of bedrijven

Redactie KW

Op voorstel van de milieuraad reikt het gemeentebestuur twee Groene Boeien uit ter waarde van 500 euro. Personen, scholen, bedrijven of verenigingen die zich het voorbije jaar verdienstelijk gemaakt hebben op vlak van milieu en natuur, kunnen zich nog tot eind januari kandidaat stellen.

Johan Broidioi (53) is voorzitter van de milieuraad. Samen met schepen van Milieu Geert Verdonck en milieuambtenaar Eddy Louwie werkte hij het project uit. „Wij willen met dit initiatief, personen of verenigingen die zich op een of andere ecologisch wijze erkentelijk maakten, aanmoedigen en waarderen. Een eerste Groene Boei gaat naar de burger?: dit kan zowel een inwoners als een tweedeverblijver zijn. Een school, vereniging of een bedrijf kan de tweede Groene Boei verdienen”, legt Johan uit, ecologist van het eerste uur en conservator van het natuurreservaat De Schuddebeurze in Lombardsijde. (Ludo Coulier)

Info en kandidaturen: Johan Broidioi, Vinkenstraat 22, 8432 Leffinge – 059 30 57 96 – johanbroidioi@yahoo.commilieudienst@middelkerke.bewww.middelkerke.be.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier