Gemeente plant nieuw ontmoetingscentrum op site Debaillie

Redactie KW

Er komt waarschijnlijk een nieuw ontmoetingscentrum op de site Debaillie in de Stationsstraat. Dat werd bekendgemaakt op de gemeenteraad van afgelopen donderdag.

Het gemeentebestuur zal waarschijnlijk de site Debaillie, waar oude loodsen en appartementen op staan, aankopen. De site 9000 vierkante meter groot en zou door haar centrale ligging ideaal zijn om het nieuwe ontmoetingscentrum daar te vestigen.

Ook is er nog genoeg ruimte om eventueel de kunstacademie en de bibliotheek naar daar te halen. Op de gemeenteraad werd nog gesuggereerd dat er ook nieuwe woningen in het project zouden worden geïntegreerd. Naast de ligging en de ruimte werd gewezen op het grote aantal parkeerplaatsen dat op de site kan worden voorzien.

Aanpassing structuurplan

Het probleem is dat wel dat het structuurplan nog moet worden aangepast voor de inplanting van het nieuwe ontmoetingscentrum. De nieuwbouw zal overigens duur uitvallen. En dat terwijl de gemeente de komende jaren ook al de kosten voor het nieuw rust- en verzorgingstehuis moet dragen.

Gemeenteraad voor site Debaillie

Toch waren meerderheid en oppositie er van overtuigd dat de site Debaillie een geschikt is. Het is een zonde dat een gemeente, die prat gaat op haar bruisend verenigingsleven, op dit moment niet over de geschikte infrastructuur bezit, klonk het nog op de gemeenteraad.

Oude centrum staat te verkommmeren

Het oude ontmoetingscentrum in de Torhoutstraat staat al een tijdje te verkommeren. Even was er sprake om dat gebouw te renoveren en uit te breiden. Het gebouw ligt echter in een woongebied en de enige uitbreidingsmogelijkheid bestond er in het om nabijgelegen site van de technische dienst in te palmen. De gemeente had dan voor die dienst een nieuwe locatie moeten vinden. (EC)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 26 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier