Gemeente organiseert bouwkamp in zomervakantie bij werken jeugdsite

Redactie KW

Het college plant nog dit jaar grootse werken op de jeugdsite, zowel aan de omgeving als aan de gebouwen zelf. De organisatie van een bouwkamp in augustus moet de betrokkenheid van de gebruikers van de site bij de ontwikkeling ervan, helpen verhogen.

Zoals ze er nu bijligt, ziet de jeugdsite er niet speciaal aantrekkelijk uit, maar als we de schepenen Rabaey en Albrecht – met respectievelijk de bevoegdheden van jeugd en patrimonium – mogen geloven, zal ze na voltooiing een voorbeeldsite zijn. De goedkeuring van het lastenboek voor de omgevingswerken voor een geraamd bedrag van 263 687 ,50 euro stond op de agenda, alsook grote werken aan bepaalde gebouwen voor een geraamd bedrag van 212 192 ,98 euro.

“Om de betrokkenheid van de gebruikers te verhogen, organiseren we een bouwkamp waarbij men bepaalde ongevaarlijke karweien zelf mag uitvoeren”, vertelt schepen Martine Rabaey (CD&V). Marc Wackenier (Pro) waarschuwde voor ongevallen en stelde dat een dergelijk kostelijk project meer iets is voor grote steden als Gent of Antwerpen. (AB)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 3 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier