Gemeente onderzoekt nu toch luierpremie voor onthaalmoeders

Redactie KW

Het stadsbestuur van Mesen zal nu toch onderzoeken of het een tegemoetkoming kan doen voor de onthaalmoeders die met een groot gewicht aan luiers zitten opgescheept. Sinds de invoering van diftar (het per gewicht factureren van het opgehaalde huisvuil) komt hen dat immers duur te staan.

De problematiek werd vorige maandag op de gemeenteraad aangekaart door oppositievoorman Jean Vanhoorne, maar de burgemeester had er aanvankelijk weinig oren naar. Toen Vanhoorne verwees naar het betoelagingsreglement dat door de stad Lo-Reninge was aangenomen, antwoordde de burgemeester dat zijn informatie niet juist was en dat de pers, waarop Vanhoorne zich baseerde, niet altijd de waarheid spreekt.
Burgemeester Evrard maakte zich sterk dat hij wél de juiste en officiële informatie had. Niettemin hield Vanhoorne voet bij stuk en ontspon er zich een vrij opgewonden discussie waarvan de conclusie was dat er in Mesen geen tegemoetkoming zou zijn voor de onthaalmoeders.

Contactname met het stadsbestuur van Lo-Reninge leerde ons echter dat er daar wél degelijk zo’n toelage bestaat, van 50 euro per jaar. Jean Vanhoorne had dus gelijk, de burgemeester niet. „Ik geef toe dat ik niet over de juiste informatie beschikte, maar op het moment van de discussie dacht ik van wel. Ik had een mail van IVVO, waarop per gemeente de situatie stond uitgelegd, en daar kwam de luiersubisidie voor onthaalmoeders in Lo-Reninge niet op voor.

Ik zal dat op de volgende raadszitting aan Jean Vanhoorne uitleggen. En ondertussen zoeken we met het stadsbestuur of we toch geen tegemoetkoming kunnen doen. Maar dan enkel wanneer de onthaalmoeders een container voor bedrijfsafval nemen. Want zoals ik op de gemeenteraad al gezegd heb : eigenlijk gaat het hier om bedrijfsaval, dat strikt gesproken niet in de gewone vuilnisbakken mag worden aangeboden”. (JRE)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier