Gemeente liep volgens oppositie subsidies mis

Redactie KW

De gemeente gaat een cultuurbeleidscodinator aanwerven. De CD&V-oppositie zei blij te zijn met de aanwerving, maar had ook heel wat kritiek rond dit punt. De Open VLD-oppositie pleitte in een aan de agenda toegevoegd punt vruchteloos om in te stappen in het project digitale kaart van de provincie.

Een cultuurbeleidscodinator is iemand die alles rond cultuur op de gemeente codineert, ondersteunt en nieuwe initiatieven neemt”, legt oppositieraadslid Eddy Debruyne (CD&V) uit. “Eindelijk vindt ook de meerderheid cultuur belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat de vacature verschijnt zonder eerst de cultuurraad te raadplegen en dat er pas nu, op deze gemeenteraad, over gestemd wordt. Onze fractie legde de vraag voor het eerst aan de gemeenteraad voor in oktober 2001. Het is natuurlijk jammer dat er jaren subsidies niet benut konden worden doordat men nu pas gaat aanwerven : 9 keer 60.000 euro subsidie laten passeren is niet niks.”

10.000 euro voor activiteiten

“Van die 60.000 euro subsidie is 50.000 euro bestemd als subsidie voor de cultuurbeleidscodinator, de overige 10.000 euro kunnen straks naar culturele activiteiten gaan. Zo kan het budget en het aantal personeelsuren voor de bib opgetrokken worden, kost intekenen op ‘coming bands’ hoogstens 1.000 euro per jaar in plaats van de normale 10.000 euro en kan er meer cultuur in ‘De Gulden Zonne’ plaatsvinden. Daarom overhandig ik de schepen van cultuur graag een aantal cultuurcheques.”

Onverwijld

Schepen van cultuur Tomas De Meyer (Samen) nam de cheques met de glimlach in ontvangst. Enkel burgemeester Jozef Lokere (Samen) reageerde op het betoog van Eddy Debruyne. “We zullen er onverwijld werk van maken”, aldus de burgemeester. Die Letermequote zorgde alvast voor de nodige hilariteit op de raadsbanken. De raad keurde unaniem het wijzigen van de personeelsformatie goed.

(CBR)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 30 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier