Gemeente Ledegem wil zuiniger energiebeleid

Redactie KW

De gemeenteraadszitting van donderdag 12 mei in Ledegem had niet zoveel om het lijf. Belangrijk uit deze raad leren we wel dat de gemeente Ler alles aan doet om een zo zuinig mogelijk energiebeleid te voeren in de eigen gebouwen.

Nadat de gemeente al jarenlang zelf maatregelen neemt, wil men nu ook gebruik maken van het basispakket met betrekking tot het ESCO-aanbod van Infrax West. Via een telemetrix-systeem wil men de gegevens digitaal laten opvragen waardoor men een nog beter inzicht kan krijgen op het verbruik.

12 locaties kwamen hier voor in aanmerking. De Link, die oorspronkelijk niet tot dit pakket behoorde, werd op vraag van Moreen Dewolf (SP.A), hier ook aan toegevoegd.

Paul Vanhie (Actief) had hier wel vragen over wat betreft de wet op de overheidsopdrachten, maar volgens Bart Dochy (CD&V-VD) wordt er geen enkel engagement aangegaan voor wat betreft investeringen.

(LDE)

Het volledige verslag van de gemeenteraad lees je in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, edities Roeselare en Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier