Gemeente Kuurne wil kleuterafdeling in Boudewijnschool

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Kuurne wil nu ook een kleuterafdeling opstarten in de Boudewijnschool.Daar wordt tot op vandaag alleen lager onderwijs aangeboden.

Er zitten op vandaag bijna 90 kinderen, maar dat moeten er wettelijk 120 zijn. Het nieuwe bestuur wil nu de toekomst van de school nu dus veilig stellen met een eigen kleuterafdeling. Een beslissing die ze verantwoordt met de verwachte bevolkingsaangroei van Kuurne.

Vrij onderwijs

Het vorige bestuur stelde vorig jaar nog voor om een kleuterschool van het vrij onderwijs te verhuizen naar de Gemeentelijke Boudewijnschool. Maar die plannen stuitten op heel wat verzet, onder meer van de ouderraad. Over het nieuwe voorstel zijn de ouders wel heel tevreden. Voor de vrije kleuterschool iets verderop in de Hulstsestraat is de nieuwe gemeentelijke kleuterafdeling minder goed nieuws. Want ook daar dreigt op termijn een tekort aan leerlingen.

Het gemeentebestuur en het schoolbestuur van de vrije basisschool hebben nog even gekeken om samen te werken en om de kleuterschool van de vrije basisschool te verhuizen naar de Boudewijnschool. Maar de koepel van het katholieke onderwijs raadt netoverschrijdende samenwerkingen af en de gesprekken werden stopgezet. Dat er nu een eigen initiatief van de gemeente komt, betreurt de vrije basisschool.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier