Gemeente kent opvallende verjonging in vergelijking met andere kustgemeenten

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Bredene houdt de vergrijzing in de hand door ruimtelijk in te spelen op verkavelingen voor jonge mensen. In 2009 werd daardoor een positieve natuurlijke aangroei van de bevolking genoteerd.

Er werden 17 geboortes meer geteld dan de 151 Bredenaars die overleden. De totale bevolking van Bredene steeg in 2009 naar 16.300 personen. Bredene gaat met zijn cijfers in tegen de trend aan de Kust.

“We hebben de bevolkingsgroei van de voorbije jaren vooral te danken aan het ter beschikking komen van nieuwe bouwrijpe verkavelingen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (sp.a). “In twee jaar steeg het aantal Bredenaars met 600 personen. Vijf op zes van de 1.259 inwijkelingen zijn tussen 20 en 40 jaar oud. Zij zorgen ook voor heel wat kinderen. In 2009 werden 168 kinderen geboren of 17 meer dan er Bredenaars overleden. 26 procent van de Bredenaars is nu jonger dan 25 jaar.”

De kustgemeenten vechten momenteel tegen de vergrijzing. Bredene kan de trend afremmen. In de kustgemeente vertegenwoordigen de 60-plussers nu nog maar 23 procent van de totale bevolking. Dat is bijzonder laag ten aanzien van een aantal andere kustgemeenten. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier