Gemeente investeert in heraanleg inkom Middelkerke-bad

Redactie KW

De gemeente investeert in 2010 in de heraanleg van de inkom van Middelkerke-bad. De operatie moet leiden tot een veiligere verkeerssituatie en moet er ook voor zorgen dat meer zoekende toeristen de talrijke handelszaken in de Leopoldlaan vinden.

De nieuwe inkom van Middelkerke-bad moet een nieuw pronkstukje worden en toeristen het gevoel geven dat zij echt welkom zijn in Middelkerke. Het verkeer dat Middelkerke vanuit Oostende binnenrijdt via de kustbaan (N34) wordt door Middelkerke geloodst via de Cyriel De Grootelaan en de Koninginnelaan, daar waar de tram via de Joseph Casselaan en de Leopoldlaan het (commerciële) hart van Middelkerke-bad doorkruist. Dat zal binnenkort veranderen.

„Doordat alle verkeer uit Oostende via de kustbaan momenteel via de Cyriel De Grootelaan en de Koninginnelaan rijdt, lopen de handelszaken uit de Leopoldlaan heel wat potentiële klanten mis. Door meer verkeer langs de Leopoldlaan te sturen, zullen zoekende toeristen sneller de weg naar de handelszaken vinden”, vertelt schepen van Openbare Werken en Verkeer Jana Opstaele-Rommel. (Dieter Bruneel)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 18 december 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier