Gemeente investeert 14,5 miljoen euro en laat belastingen licht dalen

Redactie KW

Een historisch grote begroting zal de Veurnse meerderheid maandag voorstellen op de gemeenteraad. Er staat voor 14,5 miljoen euro aan investeringen op het programma van volgend jaar. Wij zetten de grootste uitgaven op een rij.

Er staat 300.000 euro op de begroting voor de heraanleg van wegen. De aanleg van riolering neemt een flinke hap uit het budget met uitschieters in Avekapelle en de Daniël Dehaenelaan waar de aanleg telkens 1.750.000 euro zal kosten. De schutterspers in Houtem is begroot op 140.000 euro en de restauratie van de daken aan het stadhuis zal 260.000 euro kosten.

De grootste uitgave is de inrichting van de technische dienst en de evenementenzaal in een bestaand bedrijfsgebouw in de Albert I-laan. Dat zal 3,4 miljoen euro kosten. De werken zullen rond de zomer van volgend jaar starten en een jaar duren. Voor de herinrichting van het containerpark is een budget van 275.000 euro voorzien. „We investeren zoveel omdat we door de huidige, economische crisis voordeligere prijzen kunnen verkrijgen bij aanbestedingen”, verantwoordt burgemeester Jan Verfaillie (CD&V).

Volgend jaar daalt de personenbelasting van 7,8 naar 7,7 procent en de onroerende voorheffing daalt van 1930 naar 1920 opcentiemen. (GUS)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 19 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier