Gemeenschapsonderwijs Koekelare brengt iPads in de klas

Redactie KW

De vier entiteiten van de GO!-campus in Koekelare brengen binnenkort 37 iPads in de klassen binnen. De ouders hoeven zich geen zorgen te maken: de Vriendenkring van het GO!-onderwijs draagt de kosten.

In een eerste fase zullen er 37 iPads circuleren in de campus: 20 voor de basisschool en 17 voor de secundaire school. De Avondschool zal eveneens van deze tablets gebruikmaken. De kinderen van de derde graad van de basisschool zullen er volgend jaar gratis een gebruiken tijdens de lessen. Zo verdwijnt de leerkracht van het schoolbord vooraan in de klas en komt die tussen zijn leerlingen te staan. In het secundair onderwijs wordt er een reservatiesysteem opgezet waarbij leerkrachten de tablets kunnen reserveren voor een bepaald vak.

Leerlingen krijgen de iPad niet mee naar huis, maar zullen thuis op hun computer of tablet wel kunnen inloggen op het leerplatform en zo hun schooldocumenten kunnen ophalen en beter instuderen. Om misbruik te voorkomen, zal de school elke avond alle tablets synchroniseren. De Vriendenkring heeft 30.000 euro veil voor deze hele operatie.

(PC)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier