Gemaskerde gangsters overvallen 2 restaurants in Rumbeke

Redactie KW

In Rumbeke zijn zaterdagavond 2 restaurants nabij het Sterrebos overvallen.

Het waren 2 gemaskerde mannen die zaterdagavond de restaurants ‘Sterrebos’ en ‘Vespa’z II’ in de Moorseelsesteenweg in Rumbeke overvielen. Een dertigtal klanten kwamen er met de schrik vanaf.

Schoten gelost

Het was omstreeks 22 uur toen twee mannen met bivakmuts het restaurant Sterrebos binnenvielen. De klanten moesten op de grond gaan liggen of met hun hoofd voorover op tafel stilzitten. Er werden enkele schoten in de gelost. Een van de gangsters liep naar de kassa en grabbelde al het geld uit de lade. Enkele seconden later glipten ze naar buiten en overvielen ook het buurrestaurant Vespa’z II. Opnieuw hetzelfde scenario.

Geen grap

Een kelner dacht dat het om een grap ging, maar besefte pas dat het ernstig was toen één van de gangsters met zijn pistool in de lucht schoot. Onmiddellijk werden de aanwezige klanten verplicht om met hun hoofd op tafel te steunen. De 2 grabbelden opnieuw het geld uit de kassa en verdwenen in het donker. De kelner zette nog de achtervolging in, maar de daders waren al verdwenen.

De 2 overvallers spraken, volgens getuigen, Nederlands met een sterk West-Vlaams accent.

Volgens het parket van Kortrijk zijn er geen aanwijzingen dat de overvallers in Rumbeke iets te maken hebben met de overval op een nachtwinkel in Wevelgem.

(JB, foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier