Geluwse moeder en zus omgekomen VN-medewerkster in Congo vernamen fataal nieuws via teletekst

Redactie KW

Herna Bertram (88) en Jenny Bonnez uit Geluwe hebben het nieuws dat hun dochter en zus Kristina Bonnez bij de crash van het VN-vliegtuig in Congo was omgekomen via televisie vernomen. Pas achteraf volgde een bevestiging van de Belgische autoriteiten. Moeder en zus zijn daar allerminst over te spreken.

Moeder Herna Bertram vernam het nieuws over de crash van een VN-toestel in Congo begin van de week per toeval via teletekst op televisie. Daags voor de ramp had zij haar dochter Kristina aan de telefoon gehad. Kristina vertelde toen over de geplande vlucht van maandag. Kristina Bonnez maakt als Belgisch politie-officier deel uit van de Monusco-missie van de VN.

Toen moeder Herna de crash van VN-vliegtuig vernam, vreesde ze het ergste. Ze stuurde haar dochter een sms, maar er volgde geen antwoord. De Belgische autoriteiten konden niet meteen antwoorden of Kristina Bonnez met het vliegtuig was meegereisd en of ze al of niet de ramp had overleefd.

Intussen lazen moeder en zus Jenny wel op internet dat minister Turtelboom had verklaard dat Kristina Bonnez een van de 32 slachtoffers was die de ramp niet hadden overleefd. In het televisienieuws in de vooravond werd dat nog eens herhaal. “Maar nog altijd wisten wij officieel nergens van”, zeggen moeder en zus. ,,Driekwartier nadat het op televisie was, volgde uiteindelijk een telefoon van de Belgische autoriteiten met de bevestiging dat Kristina was omgekomen…”

(JG/CR/foto CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 8 april 2011

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier