Geluidsoverlast houdt opening fuifzaal Kant in Brugge tegen

Redactie KW

De opening van de fuifzaal Kant op het Kraanplein is nog niet voor morgen. Dat is het gevolg van problemen inzake geluidsoverlast in de aanpalende appartementen. De opening had zes maanden geleden al een feit moeten zijn

Het stadsbestuur geeft toe dat dit een moeilijk dossier is. De fuifzaal moet namelijk voldoen aan de strengste normen conform de Vlarem-)wetgeving en de milieuvergunning. Daarenboven is het gebouw op het Kraanplein een historisch monument. De restauratie en inrichting gebeurt dan ook in nauw overleg met de cel Onroerend Erfgoed van de Vlaamse gemeenschap. De Stad Brugge wil deze fuifzaal – ook in samenspraak met de buren – enkel openstellen als alle akoestische metingen in orde zijn. De eerste metingen maken duidelijk dat er geen hinder voor de buurt is. Wel zijn er nog enkele problemen met aanpalende appartementen. Dit moet eerst opgelost worden vooraleer de zaal kan opengesteld worden.

Het stadsbestuur begrijpt het ongeduld van de Brugse jeugd. Zij kunnen ondertussen ook terecht in de Entrenous, de Entrepot, de MAZ… Ook in de nieuwe wijkinfrastructuur in Daverlo wordt extra geïnvesteerd zodat er daar ook zal kunnen gefeest worden.

(JVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier