Geluidshinder in Klerkenstraat in Langemark bijzonder groot

02/10/12 om 10:05 - Bijgewerkt om 10:05

Bron: Kw

Uit geluidsmetingen in de Klerkenstraat in Langemark blijkt dat het lawaai van voorbijrijdende auto's, bestelwagens en vrachtwagens ernstig hinderlijk is. Dat is de conclusie van Philip Claerhout, een inwoner van de Klerkenstraat. Hij heeft door een erkend bureau een geluidsstudie laten maken van de lawaaihinder in zijn straat. Dat bureau heeft een aantal geluidsmetingen verricht ter hoogte van zijn woning. Deze metingen werden statistisch verwerkt en vergeleken met geldende categorieën van lawaaiblootstelling die als 'hinderlijk', of 'ernstig hinderlijk' zijn gecatalogeerd.

Uit die vergelijking blijkt dat de Klerkenstraat, niettegenstaande het feit dat het een 'dorpsdoorgangsweg' is, verkeerstechnisch te catalogeren is als ernstig geluidshinderlijk. Naar lawaai- immissie behoort de straat in de 10 % topcategorie van gemeten waardes over gans Vlaanderen. Dit is ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!