Gella Vandecaveye waagt zich aan De Grote Sprong

© De Grote Sprong
Redactie KW

Dit najaar neemt ex-judoka Gella Vandecaveye deel aan De Grote Sprong, een nieuw VTM-programma waarin Bekende Vlamingen zich wagen aan het sierduiken. De opnames vinden plaats in het Provinciaal Olympisch Zwembad in Brugge.

De eerste vier namen voor ‘De Grote Sprong’ zijn bekend: actrice Ella Leyers, zanger Ian Thomas, presentator Sean Dhondt en de West-Vlaamse ex-judoka Gella Vandecaveye gaan de uitdaging aan om de olympische discipline schoonspringen onder de knie te krijgen. “Ik doe mee aan De Grote Sprong omdat ik dan eindelijk gratis zwemlessen krijg”, grapt Ella, “maar ook om te zien hoever ik mijn lichaam kan duwen om deze discipline onder de knie te krijgen”. Voor Gella is een fysieke inspanning niets nieuws, maar als ex-judoka is ze wel benieuwd naar hoe ze het er in het zwembad van gaat afbrengen: “Sinds mijn nekwervelbreuk durf ik eigenlijk geen bewegingen meer te doen met mijn hoofd voorwaarts. Ik hoop dat ik, door opnieuw te leren duiken onder begeleiding, dit trauma leer overwinnen.”

Voor ‘De Grote Sprong’ volgen de bekende gezichten eerst een wekenlange training onder begeleiding van professionele schoonspringers. Wekelijks beoordeelt een vakjury hun solosprongen tijdens de show op elegantie, techniek, moed en moeilijkheidsgraad. De locatie voor de opnames van ‘De Grote Sprong’ wordt het Provinciaal Olympisch Zwembad in Brugge, in samenwerking met de provincie. De Vlaamse versie van dit entertainend familieprogramma ‘Celebrity Splash’ zal dit najaar te zien zijn bij VTM. Evi Hanssen en Kürt Rogiers zijn de presentatoren van dienst.

(BVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier