Gella Vandecaveye op wereldreis en audiëntie bij Poetin

Redactie KW

Ex-judoka Gella Vandecaveye vertrekt zondagochtend vanop Brussels Airport voor onbepaalde duur op wereldreis. Eerst vliegt ze naar Moskou, van daar gaat het op 18 juni met de Trans-Siberische Express naar Mongolië. Dat meldt het multimediabedrijf Golazo media donderdag in een persbericht.

“Mijn route loopt over heel wat Aziatische landen over Oceanië en
eindigt in Nieuw-Zeeland in 2010. Moskou als startpunt heeft voor mij een symbolische betekenis omdat ik in januari 2004 tijdens het
Wereldbekertoernooi van Moskou een punt zette achter mijn judocarrière. Rode draad doorheen de reis is het opzoeken van Vlamingen in de wereld, bezoeken van Vlaamse bedrijven in het buitenland en ook Belgische ambassades”, aldus Vandecaveye.

De ex-judoka zal tijdens haar reis ook enkele wereldburgers opzoeken. Zo wordt ze op dinsdag 16 juni ontvangen door de Russische premier Poetin. “Als ex-judoka is het een eer om een belangrijke wereldleider als Poetin te mogen ontmoeten. We hebben immers een gemeenschappelijk sportverleden, ook hij is een voormalig judoka. Uit respect voor premier Poetin lijkt het me vanzelfsprekend dat ik me niet uitspreek over zijn politieke wapenfeiten, maar ik ben des te meer geïnteresseerd in de mens achter de staatsleider”, zo staat te lezen in het persbericht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier