Geld voor 60 nieuwe sociale woningen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Vlaams minister van Wonen Freya Van Den Bossche geeft haar goedkeuring voor de renovatie en bouw van nieuwe sociale huisvestingsprojecten in Vlaanderen. West-Vlaanderen krijgt opnieuw aanzienlijke subsidies toegewezen.

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen gaf onlangs opnieuw een gunstig advies voor tien nieuwe projecten in de provincie. Vlaams parlementslid Michèle Hostekint zegt dat er sprake is van een inhaalbeweging voor de sociale woningbouw in de streek. “In onze provincie komen 36 koopwoningen, 57 huurappartementen en 13 koopappartementen. Daarnaast worden ook 125 woningen en een viertal appartementen gerenoveerd. Eerder dit jaar werden al subsidies toegezegd voor de bouw van in totaal 476 nieuwe woningen. Dit past perfect in het plan van de minister om elke Vlaming tegen 2020 een betaalbare en kwalitatieve woning te kunnen aanbieden”.

Ook in Brugge kan men van start gaan met de bouw van 44 huurappartementen, 13 koopappartementen en de renovatie van drie woningen en terrassen. Daarvoor krijgt de regio in totaal 6,8 miljoen euro toegewezen.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier