Geert Van Hecke (De Karmeliet) heeft nieuw kookboek uit

Redactie KW

Geert Van Hecke Goes Classic is het nieuwste boek van de Brugse driesterrenchef. De patron van de Karmeliet behoort tot het kleine kransje dat al jaren de top haalt in alle culinaire gidsen. Geert Van Hecke is een klasse apart met zijn eigenzinnige interpretatie van de klassiekers. Dat blijkt uit de recepten die in het boek staan. Maar het zijn vooral de reacties van zijn vele vrienden die voor de peper en het zout zorgen in deze originele uitgave.

De driesterrenchef bewijst zich het liefst achter zijn fornuis. Maar via de vele interviews die in het boek zijn opgenomen leren we de chef ook buiten zijn keuken kennen. “Geert Van Hecke is een chef die weinig op de voorgrond komt,” zegt acteur Wim Opbrouck.

Geert Van Hecke opende zijn Karmeliet in 1983 en twee jaar later had hij al zijn eerste ster te pakken. Hij draagt zijn boek op aan zijn vrouw die een belangrijke rol speelt in zijn carrière.

“Ik koop en zij betaalt. Dat is zo en zij zegt ook af en toe nu moet je wat rustig aan opletten want het is een wat kalmere periode.”

Naast de gewone uitgave brengt Linkeroever Uitgevers in een beperkte oplage ook een bijzondere editie uit.

(jv/bv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier