Geert Nachtergaele uit Oeselgem is de laatste deken die het alleen moet doen

Redactie KW

In de maand november hebben heel wat Sint-Elooifeesten plaats. Ook in Oeselgem wordt de patroonheilige van landbouw en smederij uitbundig gevierd.

Deken Geert Nachtergaele nodigt alle sympathisanten uit om aan te schuiven aan de feesttafel. Hij is daarmee meteen de laatste deken die dat alleen moet doen. In 2012 werd Oeselgemnaar Geert Nachtergaele (47), afkomstig uit Gottem, verkozen tot deken van 2014. “Ik vond het een hele eer dat de vele aanwezigen mij als deken verkozen. Ik ben al jaren aanwezig op de jaarlijkse Sint-Elooiviering en nu is het mijn beurt om alles in goede banen te leiden en de aanwezigen te verwelkomen”, steekt de deken van wal.

Vijf medewerkers in dienst

Geert is getrouwd met Jeanique Casteleyn en heeft twee dochters Kelly en Julie, een twaalfjarige tweeling. Naast het gezinsleven is hij medezaakvoerder van Geotex Workwear met verkoopfiliaal in Olsene. “Wij verkopen alles wat werk- en veiligheidskledij betreft. Daarbij is er ook de mogelijkheid om de kledij te borduren en bedrukken. Samen met mijn broer Henk ben ik zaakvoerder en hebben we vijf medewerkers in dienst. Ik ga zelf nog elke dag de baan op om onze producten aan de klanten aan te bieden in de provincies Brabant en Limburg. Door mijn drukke job heb ik eigenlijk geen tijd meer voor hobby’s”, vertelt Geert.

(GCD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier