Geert Lambert verliest 60 kg

Geert Lambert heeft een nieuwe look nu hij 60 kg minder weegt.
Redactie KW

Senator Geert Lambert uit Oostende heeft een ware metamorfose ondergaan. Na een operatie en een dieet verloor hij zestig kilogram. De senator voelt zich daardoor een stuk fitter, neemt weer geregeld de fiets, én hij ziet er ook een stuk jonger uit.

Senator Geert Lambert van de Vlaamse Progressieven op de fiets: tot voor kort was het een zeldzaam beeld. Vandaag, zestig kilogram lichter, rijdt hij gezwind door Oostende. De auto blijft thuis. “Op een bepaald moment merk je van ja, je wordt hier langzaam aan zwaarder en zwaarder. En je krijgt wat ongemakjes, en dan je arts die zegt dat je regelrecht naar een diabetesprobleem gaat, of je gaat hartproblemen krijgen. En daar voel ik mij eerlijk gezegd nog te jong voor”, zegt Geert Lambert.

Na een hele reeks dieten, zonder veel effect, koos de Oostendse senator uiteindelijk voor een maagverkleining. Maar ook dat ging samen met een dieet. En het resultaat mag gezien worden. “Mensen schrikken soms wel een beetje. En ik krijg soms ook complimentjes. En ik steek niet weg dat ik ijdel genoeg ben om dat aangenaam te vinden”, vertelt Geert Lambert.

Op een voedingsconferentie in Oostende vorige week heeft de Vlaamse regering gezegd dat ze meer mensen gaat aansporen om gezond te eten en te sporten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier