Geert Lambert staat voor zware opdracht met Vl. Pro.

Redactie KW

De Oostendse senator Geert Lambert van Vlaams Progressieven staat voor één van zijn zwaarste verkiezingscampagnes ooit. Op zijn voorstel heeft de partijraad vorige week gekozen om zelfstandig naar de kiezer te gaan. Gisteren stapten vijf Vlaamse parlementsleden op, waaronder ook Kortrijkzaan Bart Caron.

Vanmiddag maakte ook kopstuk Bert Anciaux bekend dat hij het oude Spirit de rug toekeert. Toch zegt Geert Lambert dat hij ook in West-Vlaanderen lang niet alleen staat.

Het Kartel tussen de Vlaams Progressieven en de Sp-a ligt aan diggelen. De peilingen en prognoses voor de links-liberalen zijn dramatisch en de laatste dagen hebben heel wat kopstukken de partij verlaten.

Ook Bart Caron behoort tot de groep die, weliswaar met spijt in het politieke hart, zijn lidmaatschap van Vlaams Progressieven opzegt.

Hij zegt dat hij niet alleen staat met zijn keuze. Dat de partij zelfstandig kan overleven gelooft hij niet.

De overstap van Caron naar de Sp-a is nog niet voor morgen. De kans dat hij daar een verkiesbare plaats krijgt op de lijst is klein. Ook Geert Lambert die als kopstuk bijna alleen overblijft in zijn partij, zegt dat hij heel wat medestanders heeft.

Het grootste gevaar voor de Vlaams Progressieven bij de komende verkiezingen is dat ze de kiesdrempel van 5 procent niet halen. Dan verliest de partij niet alleen politieke mandaten, maar ook heel wat financiële middelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier