Geert Lambert over zijn politieke afscheid: “Ik kon er niet meer 1.000% voor gaan”

Redactie KW

Geert Lambert komt niet meer op bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vindt niet dat hij nog echt een meerwaarde kan bieden. “Wie een mandaat wil opnemen, moet er 1000% voor kunnen en willen gaan. Dat is bij mij om 1001 redenen niet meer het geval”, zegt Lambert, die in ‘De Zeewacht’ terugblikt op zijn carrière.

“Na een periode van 10, 15 jaar raken je nieuwe ideeën uitgeput. Je herhaalt jezelf”, aldus Geert Lambert, die zijn periode als schepen van Cultuur nog altijd de leukste van zijn politieke carrière vindt, maar betreurt dat Oostende geen nieuw museum kreeg. “Dat kon een trekker zijn voor de hele stad”, denkt hij.

Lambert schuwt de kritiek niet: “De stad is van de Oostendenaars, maar ik zie wel eens politici die de stad bijna als hun persoonlijk bezit zien. SP.A heeft er een handje van weg om alle bevoegdheden uit te oefenen in het teken van de eigen propaganda”, zegt hij. Hij blikt ook terug op het einde van de Volksunie, Spirit en het kartel met de SP.A en het akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde dat hij kelderde.

Sinds hij in 2010 niet werd herkozen in de Senaat, ontdekte Geert Lambert ook een leven buiten de politiek. “Sinds ruim een half jaar heb ik een goede relatie, maar mijn vriendin en ik wonen nog niet samen. Ze heeft ook kinderen en dat moet zijn tijd hebben. Maar laat duidelijk zijn dat zij nooit gevraagd heeft dat ik zou stoppen met politiek.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier