Geert Hoste stelt theatertournee voor eindejaar voor

© BELGA
Redactie KW

‘Geert Hoste King’, is de naam waarmee Geert Hoste eind dit jaar door Vlaanderen trekt.

De cabaretier is intussen toe aan zijn 24ste eindejaarsconference. Aan inspiratie dit jaar geen gebrek, zeker niet voor iemand die het reilen en zeilen van de koninklijke familie nauwlettend in de gaten houdt. “Natuurlijk ga ik het over de troonswissel hebben, en over de balkonscène, want die onderscheidt een republiek van een monarchie”, zei Hoste woensdag op de voorstelling van zijn theatertournee.

Maggie is de queen

Zoals elk jaar nodigde Hoste de in zijn ogen ‘meest belangrijke politicus van het land” naar zijn persconferentie uit. Dit jaar was dat Maggie De Block, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. De Vlaamse ‘king of comedy’ kroonde haar woensdag tot zijn ‘queen’. De twee staken hun sympathie voor mekaar niet onder stoelen of banken. Hoste had lovende woorden voor de lach en de glunder van de Open VLD-politica, De Block zei dat de optredens van de cabaretier nooit kwetsend zijn.

Piet Huysentruyt

Hoste dankte het paleis in Laken voor de timing van de troonswissel. “Ik begin elk jaar begin juli te schrijven aan mijn conference. De aankondiging van de troonsafstand was op 3 juli. Het perfecte scenario, en ik ben hen daar dan ook zeer dankbaar voor.” Komen behalve de nieuwe koning nog aan bod in de show: de nieuwe paus, de nieuwe Helmut Lotti, de nieuwe Piet Huysentruyt, de nieuwe Astrid Bryan, én de nieuwe ribbelstroken.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier