Geert Hoste met ‘XX’ voor de twintigste keer te zien op nieuwjaarsdag

© BELGA
Redactie KW

Komiek Geert Hoste heeft reden tot vieren. Op 1 januari 2012 zendt één voor de twintigste keer zijn nieuwjaarsconferentie uit, getiteld “Geert Hoste XX”. “XX staat voor het Romeinse getal twintig. Zo zijn Di Rupo, De Wever én koningin Paola alvast content”, verkondigde de comedian woensdag bij de voorstelling van zijn nieuwe show.

Eigenlijk is het al de 23ste eindejaarstour van Geert Hoste, maar sinds 1993 is zijn nieuwjaarsconference ook elk jaar op tv te zien. Vorig jaar lokte “Geert Hoste Kookt” 1,4 miljoen rechtstreekse kijkers, aangevuld met nog eens 190.000 mensen die uitgesteld keken.

Ook dit jaar belooft Hoste alles en iedereen weer door de mangel te halen. “Geert weegt Bart De Wever, kamt Di Rupo, zeept Turtelboom, Milquet en De Block in, steekt de hele Vlaamse regering in een kinderbadje, wast Peumans de oren en hij scheert Belkacem over dezelfde kam”, belooft de aankondiging.

Hoste beperkt zijn tournee opnieuw tot vier locaties: de Antwerpse Stadsschouwburg, de Hasseltse Grenslandhallen, het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten en het Kursaal van Oostende.

Boek

De ticketverkoop start op 1 september, klonk het nog in aanwezigheid van sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte. Die laatste wilde enkel komen “indien ik beloofde de prijzen te bevriezen”, grapte de komiek nog. “We zijn bovendien overeengekomen dat zijn show zoveel voenken zal geven dat het Casino van Oostende volledig onafhankelijk van Electrabel in zijn stroom kan voorzien”, waagde ook de minister van Consumentenzaken zich aan een grapje.

Later dit jaar volgt ook nog het tv-programma “Geert Hoste in Wonderland” en verschijnt het boek “Twintig jaar op één”. De royalties van dat werk gaan naar Amnesty International, die Hoste al sinds eind jaren ’90 steunt.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier