Geert Bourgeois peter van Brabants trekpaard

Redactie KW

Vlaams minister Geert Bourgeois is peter geworden van Camelia van Groenenberg, het eerste Brabantse trekpaard dat werd geboren met een fokpremie. Met een som van 200 euro wil Toerisme Vlaams-Brabant de kweek van trekpaarden aanmoedigen.

Op 26 april werd het veulentje geboren op Domein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. De dochter van Alientje en Romeo van Groenenberg werd donderdag voorgesteld op een heuse ‘veulenborrel’, in het bijzijn van haar peter en meter.

Dit jaar wordt 25.000 euro vrijgesteld om premies te voorzien voor de nieuwgeboren paarden. “Het Brabants trekpaard heeft immers een rijke geschiedenis met een zeer groot economisch belang voor de regio van de Groene Gordel. En nog steeds leeft de liefde voor deze reus hier verder”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme.

Toerisme Vlaams-Brabant heeft het toeristisch aanbod rond de viervoeter gebundeld in een brochure, met tal van attracties zoals musea, wandelingen, paardenprocessies, prijskampen en arrangementen in de Groene Gordel.

(BELGA/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier