Geen zware besparingen in Diksmuide

Redactie KW

Er komen de komende jaren geen zware besparingen in Diksmuide. Het beleidsplan 2014-2019 voorziet toch voor 43 miljoen euro aan investeringen, vooral voor wegenwerken en infrastructuur.

Diksmuide gaat de komende jaren 6,8 % besparen op werkingskosten. “Zonder in te boeten op dienstverlening”, zegt burgemeester Lies Laridon (CD&V). “Daarvoor gaan we bijvoorbeeld de openbare verlichting selectief doven”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open). “Er zullen ook energiezuiniger voertuigen worden aangekocht en met de digitalisering zullen we ook op de stadsdiensten minder papier verbruiken.” Ook de personeelsuitgaven moeten dalen. “Vervangingen bij uitdiensttreding zijn niet langer een evidentie”, aldus Kurt Vanlerberghe. “De koopkracht van de Diksmuideling willen we vrijwaren. “Er komt geen stijging van de onroerende voorheffing en geen stijging van de aanvullende personenbelasting.”

Diksmuide voorzien in het beleidsplan 2014-2019 voor 43 miljoen euro aan investeringen. Er wordt in de Beerstblotestraat grond aangekocht voor een randparking; er gaat 2,1 miljoen euro naar het verbeteren van landelijke wegen en de inrichting van stads- en dorpscentra; 1 miljoen euro naar het onderhoud en renovatie van voetpaden en 1,15 miljoen euro naar rioleringsprojecten. Verder wordt er ook geld voorzien voor de heraanleg van de Bortierlaan, het Esenplein en de Grote Markt. Ook is er geld voor het uitbreiden van de infrastructuur van het basisonderwijs, voor de lokalen van de Chiro van Leke, een nieuw oc in Woumen en een functioneel oc in Pervijze. Ook wordt er geïnvesteerd in een camera met nummerplaatherkenning.

(TVDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier