Geen windmolens

Redactie KW

Er komen geen windmolens in het industriepark-Noord. Eerder al vernietigde de Raad van State de mileuvergunningen, recent werden ook de aangevraagde bouwvergunningen vernietigd. Daarmee volgt dit administratief rechtsorgaan de visie van de stad Tielt en van verontruste buurtbewoners op het industriepark-Noord.

Er lijkt nu voorgoed een einde te komen aan de soap rond de mogelijke komst van windturbines. Bijna vijf jaar geleden werden de eerste aanvragen ingediend. De Raad van State vernietigde in februari dit jaar nog de milieuvergunningen, die door de bestendige deputatie van de provincie aan de nv Aspiravi en Electrawinds waren afgeleverd.

Op 4 september jl. (arrest 186.071) vernietigde de Raad van State nu ook de aangevraagde bouwvergunningen. Op 15 april hadden stedenbouwkundige ambtenaren de vergunning verleend voor het oprichten van twee windturbines in de Szamotulystraat. Deze beslissing werd nu vernietigd. De Raad van State zit daarmee op dezelfde golflengte als het stadsbestuur en verontruste buurtbewoners, die zich tegen de plaatsing van twee windmolens hebben verzet. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier