Geen voorstellingen meer in dolfinarium na doodgeboren dolfijntje

Redactie KW

Er zijn voorlopig geen voorstellingen meer in het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge. De verzorgers en dierenartsen hebben het volledige dolfinarium nodig voor de verzorging van dolfijn Yotta. Die beviel onlangs van een doodgeboren babydolfijntje.

Een team experts is sindsdien dag en nacht bezig met de verzorging van Yotta, en heeft daarom de dolfijnenshows voorlopig laten afgelasten. Om de dolfijn zo goed mogelijk te behandelen, moet het water van het quarantainebassin elke vier uur volledig zakken, zodat het team aan Yotta makkelijker de noodzakelijke medicatie kan toedienen. Deze verzorging loopt dag en nacht door, en dat is zeer intens voor verzorgers en dierenartsen. Daarom worden de dolfijnenshow en de contactsessies voorlopig geschorst.

Het Brugse dolfinarium startte vorig jaar met een kweekprogramma. Toen Yotta voor het eerst zwanger was, werd ze intens begeleid omdat een eerste zwangerschap ook in de vrije natuur al heel risicovol is. Na twaalf maanden -een volledige zwangerschap bij dolfijnen- bleek het dolfijntje in Yotta geen hartslag meer te hebben, de bevalling werd kunstmatig ingeleid en de baby kwam dood ter wereld.

(jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier