Geen Vlaamse subsidies voor stadsvernieuwing Kortrijkstraat

Redactie KW

Het Stedenfonds, die middelen van de Vlaamse regering aanwendt voor stadsvernieuwingsprojecten in Vlaanderen, vindt dat het voorstel met betrekking tot het stadsvernieuwingsproject in de Kortrijkstraat nog niet ver genoeg is gevorderd.

Er is ook nog geen getekende overeenkomst met een private investeerder voor de PPS-constructie. De stad grijpt voor de historische ontwikkeling van dit groot stuk binnengebied naast een subsidie van 3 miljoen euro.

Op vrijdag 5 juni legde het studiebureau Grontmij en een delegatie van het stadsbestuur een aangepast ontwerp van het project Kortrijkstraat voor. In het meest recente ontwerp is er ruimte voor een nieuw dienstencentrum, handels- en woonruimtes en een ondergrondse parking. In dit voorstel zou een private ontwikkelaar 25 miljoen euro in het project moeten pompen. De bijdrage van de stad wordt geraamd op bijna 9 miljoen euro.

De stad Tielt hoopte voor de realisatie van dit project op 3 miljoen euro subsidie van het Stedenfonds. Het voorstel kon de jury echter niet overtuigen. Van de Vlaamse regering krijgt de stad dus geen centen. De oppositie verweet de meerderheid onkunde en besluiteloosheid in dit dossier. “De meerderheid beheerst en beheert dit dossier niet”, was de kritiek. De meerderheid stelde dat de omstandigheden niet mee zaten en dat het project voortdurend moest worden gewijzigd. (LVA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 19 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier