Geen Vlaamse subsidies meer voor Beaufort en 't Folk in Dranouter voor komende jaren

02/06/12 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Bron: Kw

De beoordelingscommissies en het agentschap Kunsten en Erfgoed hebben aan minister van Cultuur Joke Schauvliege hun definitief advies voor de meerjarige subsidiëring van culturele organisaties en projecten voor 2013-2014 en 2013-2016. Opvallend is dat, als de minister het advies volgt, de vzw Ku(n)st, die de Beaufort-tentoonstelling aan de kust organiseert en de Muziekcentrum Dranouter 't Folk uit de subsidieboot vallen. Gewezen premier Leterme noemde het advies over 't Folk in Dranouter op Twitter al 'onbegrijpelijk én onaanvaardbaar'.

De pre-adviezen van de diverse commissies voor de culturele subsidies de komende jaren zijn voor West-Vlaanderen haast niet meer gewijzigd in de definitieve versie die aan de minister werd bezorgd. Minister Schauvliege heeft al gezegd dat ze vast van plan is om de adviezen op te volgen. Meer commentaar wil ze niet geven tot ze haar beslissing heeft genomen...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!