Geen verkoop van drank en maaltijden op strandterrassen

Redactie KW

De Raad van State verbiedt de verkoop en het serveren van drank en maaltijden op de strandterrassen in Knokke-Heist. Daarmee haalt de vzw Ter Dijk die opkomt voor de belangen van de horeca op de Knokse Zeedijk zijn slag thuis. Vlaams minister van ruimtelijk ordening had voor Knokke-Heist een stranduitbating aan het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan toegevoegd maar onterecht volgens de Raad van State.

Het serveren van eten en drinken op het strand is al lang een doorn in het oog van de Knokse dijkhoreca. Alles is begonnen met het aanleggen van comfortabele terrassen op het strand. Maar het ging volgens de vzw Ter Dijk, die een aantal horeca-uitbaters op de dijk verenigd van al snel van kwaad naar erger.

De uitbatingen op het strand worden in de 10 kustgemeenten geregeld door het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Maar voor Knokke-Heist maakte de minister van Ruimtelijk ordening een uitzondering.

Het verkopen van een snelle hap en een frisdrankje van uit een strandkiosk mag nog wel. Maar terrassen op het Knokse strand zijn verboden. Dat is een flinke streep door de rekening van de badkarhouders die terugvallen op de verhuur van tenten en strandstoelen.

Het gemeentebestuur gaat samen zitten met de stranduitbaters en het provinciebestuur om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn om tegen volgend seizoen de toerist op de Knokse stranden dezelfde service aan te bieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier