Geen verjaardagscadeautjes meer in basisschool W’IJzer

Redactie KW

Sinds dit schooljaar vieren de leerlingen van basisschool W’IJzer hun verjaardag op een bijzondere manier. „Om te vermijden dat sommige kinderen dure geschenkjes meebrengen, terwijl andere soms niets meebrengen om hun verjaardag te vieren, hebben we dit schooljaar verboden om ook nog maar iets mee te brengen,” zegt directrice Véronique De Merlier. Dat betekent uiteraard niet dat een verjaardag onopgemerkt voorbijgaat.

„De jarigen worden in de klas uitbundig gevierd aan de hand van een verjaardagskoffer die we vulden met leuke voorwerpen”, zegt Véronique De Merlier. „Er wordt geen snoep uitgedeeld, er wordt wel gevierd, gezongen en er worden verjaardagskaartjes uitgedeeld, noem maar op.”

Eens per maand worden alle jarigen van de voorbije maand nog eens extra in de kijker gezet tijdens de joepie-speeltijd. Ze krijgen dan van de school een snoepje waarmee ze al hun vriendjes kunnen trakteren. „Zonder onderscheid, iedereen is gelijk, iedereen is gelukkig”, vat Véronique De Merlier de bedoeling van het initiatief samen.

(TVDW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier