Geen verhoging van provinciebelastingen

Redactie KW

De provinciebelastingen bij ons worden niet verhoogd. De deputatie stelde donderdag in het provinciehuis Boeverbos het budget 2012 voor, dat nog goedgekeurd moet worden door de voltallige provincieraad. Omwille van de gezonde financiële resultaten van de provincie komt er geen verhoging van de provinciale belastingen. De tarieven worden enkel geïndexeerd.

Zo zal de provinciebelasting nu 36 euro bedragen per gezin of 20 euro per alleenstaande. De provinciebelasting op bedrijven bedraagt 95 euro als basistarief voor ruimten tot 1.000 vierkante meter. Grotere ruimten worden berekend per vierkante meter. Verder is er nog de provinciebelasting op tweede verblijven die 109 euro bedraagt per woning en de onroerende voorheffing van 355 opcentiemen.

Investeringen

De deputatie wil enkele belangrijke investeringen plannen in 2012 waaronder de realisatie van een nieuw bezoekerscentrum en kijkcentrum in het natuurcentrum ‘t Zwin in Knokke, de vijftien meter diepe duiktank op de site Transfo in Zwevegem, de renovatie van het kasteel ‘t Hooghe in Kortrijk en de renovatie van het dak en de gevels van de klassenblok van het PTI in Kortrijk.

Verder wordt drie miljoen euro uitgetrokken voor de aanpak van wateroverlast met de aanleg van bufferbekkens in Zedelgem, Staden en Moorslede en een waterspaarbekken in Poperinge. Op vlak van toerisme wil het provinciebestuur van West-Vlaanderen nieuwe routes realiseren waaronder de kustwandelroute, de Bulskampveldwandelroute en de Moerenruiterroute.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier