Geen treinverkeer in het zuiden van de provincie

Redactie KW

Het trein- en busverkeer in onze provincie is ernstig verstoord door de vakbondsacties voor meer koopkracht. Veel treinen zijn afgeschaft en ook de meeste bussen rijden niet uit.

In Vlaanderen is er geen treinverkeer in Zuid-West-Vlaanderen (Kortrijk, Roeselare, …). Op de lijn kust-Brugge-Gent reden tussen 06.00 en 08.00 uur twee op de drie treinen. In Gent moeten de reizigers overstappen die naar Brussel verder willen sporen.

In West-Vlaanderen rijdt de helft van de buslijnen. De kusttram rijdt ook niet.

Zeebrugge

Er is momenteel geen hinder gekend in de Zeebrugse haven. Dat is bij enkele bedrijven vernomen. Enkel de spoorweg functioneert niet door de stakingsactie. De sleepboten helpen wel bij het aan- en afmeren. De schepen worden gelost zoals voorzien.

Cipiers blijven staken

De cipiers in de gevangenis in Brugge blijven staken. Zij hadden vorige vrijdag al het werk neergelegd uit onvrede. Ze eisen een hoger loon en een vermindering van de werkdruk.

Gemeente -en ziekenhuizen

In Brugge bleven heel wat gemeentelijke diensten dicht. In het Sint-Jan-ziekenhuis in Brugge was er een zondagsdienst. In verscheidene kleinere gemeenten bleven de gemeentelijke diensten dicht. Dat was bijvoorbeeld het geval in Izegem.

Men verwacht nog ernstige hinder tot maandagavond laat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier