Geen straf voor man uit Haringe die KSA’ers uit Brugge ‘tegen de muur ging plakken’

© Foto KSA Kriko
Redactie KW

Hubert V. (37) uit Haringe stond voor de rechter omdat hij een drietal KSA-ers van groep Kriko uit Brugge belaagde en bedreigde omdat hun groep waarmee ze op kamp waren er al teveel lawaai en overlast bezorgde.

De feiten dateren van 12 augustus 2012. De KSA’ers van Kriko uit Brugge waren op kamp in het dorpshuis in Haringe. Jana Derycke, een van de leidsters, verklaarde dat ze telkens elders moesten gaan eten omdat er op de kampplaats geen eetzaal was. “Wij passeerden telkens aan de woning van Hubert V. die ons zei dat we stil moesten zijn, maar dan in bewoordingen die de kinderen tussen zes jaar en twaalf jaar schrik deden krijgen van de man.” Twee leden van de jeugdbeweging stapten naar de man toe, maar die weigerde met hen te praten en bedreigde hen met de woorden ‘dat hij hen tegen de muur zou plakken’.

Niet in vervolging gesteld

De beklaagde verdedigde zichzelf en zei dat hij op het moment van de feiten ‘niet thuis’ was. De rechter verklaarde de zaak echter onontvankelijk omdat de KSA destijds alleen maar had geklaagd over de behandeling, maar had nagelaten te vragen om vervolging in te stellen. Derhalve werd de beklaagde niet veroordeeld.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier